dissabte, 9 de juny del 2012

Dades 9 de juny de 2012

El temps d'avui ha estat força tranquil i similar al de dies enrere, amb freqüents intervals de núvols prims que acompanyaven el pas de diversos fronts atlàntics molt poc actius i que gairebé no han donat precipitacions enlloc. La tònica general pels propers dies serà similar, si bé la possibilitat de tronades bàsicament a zones de muntanya augmenta, i amb temperatures que almenys uns quants dies seran força suaus. Almenys a curt i mig termini no es veuen situacions de calorades intenses i duradores tal i com demostra el meteograma del model GFS d'aquesta tarda. Recordar que la primera línia és la temperatura a 1500 m d'alt aproximadament i la tercera indica la possibilitat de precipitació. Per tenir idea de la temperatura esperada, cal agafar sempre la línia negra gruixuda. Temperatures a 1500 m inferiors a 10ºC impliquen fresca a la nostra zona, mentre que si superen els 15ºC impliquen calor moderada. La precipitació prevista és poc important.




Pel que fa a les temperatures enregistrades avui, tant les màximes com les mínimes han baixat de forma lleugera les màximes i més clarament les mínimes. Concretament, pel que fa a les màximes, els valors enregistrats han oscil·lat entre els 24 i 27ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 8 i 12ºC, amb vent fluix de nord-oest tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 24,5ºC
T. Mínima: 9,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 23,7ºC
T. Mínima: 8,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 25,3ºC
T. Mínima: 11,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 23,6ºC
T. Mínima: 9,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 27,2ºC
T. Mínima: 10,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 25,0ºC
T. Mínima: 11,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada