dijous, 28 de juny del 2012

Dades 28 de juny de 2012

De moment la situació meteorològica continua dominada per un anticicló en superfície i una massa d'aire molt càlida d'origen africana a tots els nivells de l'atmosfera, que provoca estabilitat, cel ple de polsim del desert, i temperatures molt elevades a tot el país. Demà i dissabte continuarà la mateixa situació, i possiblement de cara a diumenge ens afecti un front fred moderadament actiu que provocaria tempestes localment fortes, tot i que encara s'ha d'acabar de precisar aquest fet, i una refrescada sensible per primers de la setmana vinent.

Pel que fa a les temperatures enregistrades avui, tant les màximes com les mínimes han pujat arreu i han estat molt càlides. Pel que fa a les màximes, s'han assolit valors entre els 34 i 38ºC, mentre que pel que fa a les mínimes, els valors assolits han oscil·lat entre els 18 i 22ºC, amb vent fluix a moderat de marinada tot el dia.

Destacar que continua el risc d'incendis molt elevat a tot arreu, avui hi ha tornat a haver diferents incendis a la zona (Pujalt, Selvanera), tot i que per sort de petit tamany.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 36,7ºC
T. Mínima: 18,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 36,5ºC
T. Mínima: 19,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 38,3ºC
T. Mínima: 20,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 36,1ºC
T. Mínima: 19,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 33,7ºC
T. Mínima: 18,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 37,3ºC
T. Mínima: 21,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 34,6ºC
T. Mínima: 19,7ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada