divendres, 29 de juny del 2012

Dades 29 de juny de 2012

Continuem amb el temps dominat per l'entrada d'aire càlid d'origen africà, i per tant amb temps estable de forma plena, amb absència total de núvols i amb el cel encalitjat degut a la presència de pols en suspensió procedent del desert, que reduia la visibilitat i donava un to blanquinós al cel. Per demà no hi ha canvis, per tant continuarà l'estabilitat i l'absència de núvols, i de cara a diumenge ens afectarà un front fred que es podria mostrar bastant actiu, amb augment dels núvols ja des de bon matí, tempestes que podrien ser força extenses i fortes, i una baixada contundent de la temperatura. Com a mostra, el meteograma d'aquesta tarda, on destaca clarament la baixada de temperatures per dilluns i la possibilitat de pluja forta diumenge a migdia i tarda:



Pel que fa a les temperatures d'avui, han continuat molt altes, amb valors de les màximes compresos entre els 34 i 36ºC per la nostra zona, i mínimes entre els 17 i 21ºC, amb vent fluix a moderat de marinada tot el dia.

Un dia més continua la situació de risc molt alt d'incendi a la major part del país. A hores d'ara encara continua actiu el foc que s'ha iniciat a Prats del Rei a primera hora dela tarda i que actualment es troba prop de la Llavinera. El risc demà també serà extrem, i esperem que baixi a partir de diumenge amb la humitat, baixada de temperatures i possibles precipitacions que puguin caure.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 35,9ºC
T. Mínima: 17,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 35,3ºC
T. Mínima: 18,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 36,8ºC
T. Mínima: 18,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 34,8ºC
T. Mínima: 17,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 36,0ºC
T. Mínima: 16,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 36,1ºC
T. Mínima: 20,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 36,6ºC
T. Mínima: 20,4ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: Calitja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada