dijous, 19 de juliol del 2012

Dades 19 de juliol de 2012

No hi ha canvis en la situació meteorològica que ens afecta, seguim sota el domini d'un potent anticicló en superfície i d'una massa d'aire molt càlida a tots els nivells de l'atmosfera, amb temps totalment estable, sec i sense pràcticament núvols, i de nou amb un fort risc d'incendis pràcticament a tot el país. La previsió per demà indica que la massa d'aire més càlid poc a poc es va enretirant, amb la qual cosa les temperatures poc a poc aniran baixant tot i que amb temps estable, mentre que de cara a la tarda de dissabte el pas d'un front podria comportar xàfecs i una clara baixada de temperatures que es mantindria fins dimarts o dimecres de la setmana vinent. Posteriorment, de nou tornaria la calor i sembla que molt intensa.

Pel que fa a les temperatures enregistrades avui, les màximes han baixat molt lleugerament i s'han donat valors entre els 32 i 36ºC, mentre que les mínimes han pujat en la majoria de casos i s'han donat valors entre els 13 i 20ºC, de nou amb clara inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix variable al matí i girant a marinada fluixa a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 34,2ºC
T. Mínima: 17,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 34,6ºC
T. Mínima: 18,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 35,9ºC
T. Mínima: 15,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 32,4ºC
T. Mínima: 18,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 35,7ºC
T. Mínima: 13,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 35,0ºC
T. Mínima: 19,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 35,7ºC
T. Mínima: 19,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada