dissabte, 4 de març del 2017

Dades 4 de març de 2017

Durant la nit i matinada el front ens ha anat creuant provocant pluges generals i moderades, localment acompanyades de tempesta. Com que el front venia acompanyat d'una massa d'aire fred un cop el vent ha girat a mestral la temperatura ha baixat de forma ràpida i la pluja s'ha convertit en neu en cotes sjuperiors als 600 metres, i fins i tot ha arribat a agafar a terra en alguns punts. A partir de primera hora del matí s'ha retirat cap a l'est amb una ràpida obertura de clarianes, quedant el cel clar al migdia i a la tarda. De cara a la propera nit hi haurà intervals de núvols i ambient una mica fred, amb alguna lleugera glaçada. Demà continuaran els intervals de núvols sobretot alts i mitjos amb vent ja més fluix i temperatura de dia lleugerament més alta. La propera setmana comença amb el pas d'una cua de front que reactivarà el vent de mestral, i a partir de dimarts el temps s'estabilitza completament almenys fins divendres.

Les màximes d'avui han anat entre els 8 i 12ºC, i les mínimes entre els 0 i 3ºC,amb baixa humitat, molt bona visibilitat i vent moderat a fort de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  8,8ºC
T. Mínima:   1,5ºC
Precipitació: 20,5 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  8.8ºC
T. Mínima:   0,5ºC
Precipitació: 14,2 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      9,7ºC
T. Mínima:       1,1ºC
Precipitació:   14,5 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      7,9ºC
T. Mínima:      -0,2ºC
Precipitació:   19,7 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       12,1ºC
T. Mínima:         3,2ºC
Precipitació:     12,6 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       10.0ºC
T. Mínima:         1,3ºC
Precipitació:     37,2 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:       10,4ºC
T. Mínima:         3,2ºC
Precipitació:     15,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:   8,8ºC
T. Mínima:    0,6ºC
Precipitació:  17,3 mm
Fenomens observats: pluja,aiguaneu, neu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada