dissabte, 14 de gener del 2012

Dades 14 de gener de 2012

El temps avui ha tornat a venir dominat per la boira i el gebre, sobretot fins a migdia en que ha començat a desglaçar molt lentament. Fins aleshores s'havia anat dipositant una capa de glaç que, en ocasions, arribava a 20 o més cm de longitud, provocant trencada de branques, d'arbres petits i la caiguda de cables de comunicacions. Durant la tarda ha continuat la boira, però l'entrada d'una massa d'aire humida i lleugerament més temperada des del mar ha permès que les temperatures pugéssin per sobre dels 0ºC, provocant la desfeta del gebre. La previsió indica que demà pot haver-hi boira de nou, encara que difícilment sigui gebradora com aquesta, i demà a la nit i dilluns entrarà una pertorbació pel sud que provocarà augment dels núvols i potser febles precipitacions al sud. En dies posteriors, l'anticicló ens tornarà a agafar de nou de forma plena, amb més boires i temps estable.

Les temperatures d'avui han estat lleugerament més altes que ahir les màximes, amb valors entre els 0 i els 8ºC, mentre que les mínimes han continuat fredes i amb gelades moderades, amb valors que s'han situat entre els -2ºC i els -8ºC. El vent ha bufat fluix de serè (nord-oest).

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: -0,3ºC
T. Mínima: -3,9ºC
Precipitació: 0,5 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 7,4ºC
T. Mínima: -8,1ºC
Precipitació: 0,1 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 8,7ºC
T. Mínima: -5,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: -0,3ºC
T. Mínima: -3,6ºC
Precipitació: 0,3 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 7,5ºC
T. Mínima: -5,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: -0,4ºC
T. Mínima: -2,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada