divendres, 13 de gener del 2012

Dades 13 de gener de 2012

Avui el temps ha tornat a mostrar-se anticiclònic i estable arreu del país, i una de les conseqüències que aquest tipus de temps sol portar és l'aparició de boires gebradores i persistents, que quan les condicions són propícies deixen una bona capa de glaç sobretot a les zones altes i més exposades. Avui les boires ens han afectat de forma intensa deixant bons gruixos de gebre, gruixos que arribaven als 10 cm i que, en cas de que persisteixi aquesta boira, podrien anar en augment els propers dies de forma sensible. De moment no es preveu grans canvis tot i que l'aproximació d'una pertorbació al sud de la península entre diumenge i dilluns podria fer canviar el temps. Caldrà anar seguint l'evolució d'aquesta baixa per veure si ens pot afectar o no.

Les temperatures d'avui han baixat arreu i han estat gèlides als llocs afectats per boires gebradores on les màximes han estat tot el dia negatives. En general les màximes s'han mogut entre els -1ºC de les zones afectades per boira fins als 6 a 8ºC pels llocs amb sol, mentre que les mínimes han estat negatives arreu i amb valors entre -2ºC i -8ºC. El vent ha bufat de serè (nord-oest) fluix tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: -1,3ºC
T. Mínima: -3,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 2,2ºC
T. Mínima: -7,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 8,8ºC
T. Mínima: -2,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: -1,0ºC
T. Mínima: -3,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 5,6ºC
T. Mínima: -2,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: -0,2ºC
T. Mínima: -1,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada