dilluns, 15 de maig de 2017

Dades 15 de maig de 2017

La setmana ha començat amb un temps plenament estable i amb domini del sol pràcticament a tot arreu. La inestabilitat que ens ha anat afectant de forma intermitent els darrers dies ja s'ha allunyat del tot i ara estem afectats per un anticicló acompanyat d'una massa d'aire càlida. El matí ha estat plenament assolellat mentre que a la tarda han aparegut bandes de núvols prims per ponent.. La propera nit serà molt suau amb cel més aviat ennuvolat, i de cara a demà tindrem cel força tapat de núvols prims i temperatures que de nou a migdia seran força càlides, entre els 25 i 30ºC en general. Demà a la tarda hi podria haver algun ruixat al Pirineu. Dimecres la situació serà semblant, amb núvols prims i calor, i algun ruixat al Pirineu a la tarda. De cara a dijous la inestabilitat podria augmentar una mica més amb més tempestes al Pirineu i potser a ponent, i divendres els xàfecs i tempestes serien freqüents,amb baixada de temperatures.

Les temperatures han continuat pujant, i s'han assolit màximes entre els 25 i 28ºC, i mínimes entre els 7 i 14ºC, amb inversió tèrmica. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 26,1ºC
T. Mínima:   9,7ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  25,7ºC
T. Mínima:   11,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    26,3ºC
T. Mínima:      8,6ºC
Precipitació:   0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     25,1ºC
T. Mínima:      11,0ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      28,4ºC
T. Mínima:        7,7ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       27,5ºC
T. Mínima:        10,1ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     28,0ºC
T. Mínima:       7,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:       26,0ºC
T. Mínima:        12,7ºC
Precipitació:     0,0 mm
Fenomens observats:  rosada a primera hora 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada