dimarts, 23 de setembre del 2014

Dades 23 de setembre de 2014

El dia ha començat molt tapat, amb boires i núvols baixos, i fins i tot algun petit plugim restes de les pluges de la nit passada que han deixat quantitats de, per exemple, 11.8 litres a  Calaf. A mig matí s'ha obert alguna clariana i a la tarda hem tingut intervals de núvols i clarianes, fins que a mitja tarda s'ha anat tapant i s'han format ruixats, irregulars però que puntualment queien amb força i que encara continuen a hores d'ara. Aquests xàfecs es podrien anar reproduint part de la nit, i demà tindrem un dia de nou insegur, amb alguns ruixats i cel mig ennuvolat. Sembla que a partir de dijous i durant uns quants dies més ens afectarà un anticicló europeu bastant potent, amb temps estable, temperatures suaus i boires matinals.

Les temperatures del dia s'han mogut entre els 19 i 23ºC, mínimes entre els 13 i 16ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat dolenta a primera hora i bona a migdia i tarda, i el vent fluix de mestral fins a mitja tarda que ha entrat la marinada.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  20,4ºC
T. Mínima:   14,1ºC
Precipitació: 5,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   21,5ºC
T. Mínima:    13,5ºC
Precipitació:  1,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   22,0ºC
T. Mínima:    14,3ºC
Precipitació: 1,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:   19,2ºC
T. Mínima:    13,1ºC
Precipitació:  2,9 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:   22,7ºC
T. Mínima:    15,6ºC
Precipitació:  2,9 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:   22,4ºC
T. Mínima:    15,0ºC
Precipitació:  1,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:   20,6ºC
T. Mínima:    14,1ºC
Precipitació:  inapreciable (des de les 9 del matí)
Fenòmens observats: pluja, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada