diumenge, 25 de febrer del 2018

Dades 25 de febrer de 2018

Avui hem tingut un dia de nou ben estable, amb cels serens o amb alguns núvols molt poc importants que han aparegut a la tarda. De cara a la propera nit començaran a entrar alguns núvols més, sobretot ja cap a a matinada degut al gir dels vents a llevant. Demà durant el dia s'anirà tapant i a la tarda s'iniciaran els primers ruixats en forma de neu, que al llarg del vespre i primeres hores de la nit poden deixar gruixos a la nostra zona que podrien arribar als 5 -10 cm en el millor dels casos. Dimarts durant el dia s'imposarà la massa d'aire molt freda però seca, amb temperatures que amb prou feines arribaran als 0ºC, sense precipitacions. Dimecres a primera hora arrancarà un front des del sud amb nevades quasi generals i moderadament importants, i al llarg del dia (entre el final del matí, migdia i tarda segons els diferents models), la massa d'aire freda serà escombrada per una altra massa d'aire càlid, amb pluja i neu que ja tant sols cauria a les muntanyes. Dijous sembla que podria continuar plovent.

Les màximes del dia han pujat una mica, amb valors entre els 8 i 14ºC i mínimes entre els -1 i -3ºC, amb humitat moderada, visibilitat regular i vent fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   9,5ºC
T. Mínima:   -1,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   11,3ºC
T. Mínima:    -1,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      11,8ºC
T. Mínima:       -1,3ºC
Precipitació:     0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       8,4ºC
T. Mínima:       -0,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     13,7ºC
T. Mínima:      -2,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     10,2ºC
T. Mínima:      -2,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:    10,5ºC
T. Mínima:     -3,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     11,1ºC
T. Mínima:      -3,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:         9,3ºC
T. Mínima:         -1,3ºC
Precipitació:       0,0 mm
Fenomens observats: boirina, gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada