dimarts, 20 de març del 2018

Dades 20 de març de 2018

Durant la nit i fins la matinada ha nevat de forma moderada a bona part del país, sobretot en zones situades per damunt dels 100-200 metres d'alt. Els gruixos acumulats en general han estat modestos o com a molt moderats, entre els 2 i 10 cm en la major part dels casos.A partir de primera hora del matí la depressió ja s'ha allunyat cap al mar i ràpidament s'han obert clarianes de nord a sud, quedant un migdia i tarda completament assolellats, i en que s'ha fos la major part de la neu caiguda durant la nit. De cara a la propera nit el cel quedarà serè o amb alguna boira molt local i les temperatures seran força fredes, amb glaçades generals a tot l'interior, i demà tornarà a dominar el sol amb alguns núvols, vent de mestral que tornarà a bufar fort i màximes una mica més baixes, les gelades a la nit podrien ser més fortes. Dijous no es preveu massa canvis i divendres s'anirà tapant a l'espera de l'arribada d'una nova pertorbació divendres a la nit i matinada de dissabte.

Les màximes s'han enfilat fins a valors entre els 8 i 13ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 0 i -3ºC, amb baixa humitat, bona visibilitat i vent moderat de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  10,2ºC
T. Mínima:   -1,4ºC
Precipitació:  7,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    9,0ºC
T. Mínima:    -0,7ºC
Precipitació:   3,3 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      11,5ºC
T. Mínima:       -0,3ºC
Precipitació:     0,3 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       8,2ºC
T. Mínima:       -2,7ºC
Precipitació:     1,3 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     13,2ºC
T. Mínima:       0,7ºC
Precipitació:    5,8 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     11,0ºC
T. Mínima:      -1,3ºC
Precipitació:    8,3 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:    12,1ºC
T. Mínima:     -0,7ºC
Precipitació:   2,2 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     12,2ºC
T. Mínima:       0,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:         9,6ºC
T. Mínima:         -1,4ºC
Precipitació:       11,4 mm (total de l'episodi)
Fenomens observats: neu, boirina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada