dissabte, 17 de març del 2018

Dades 17 de març de 2018

Fins a mig matí hem tingut un dia més aviat serè o amb alguns núvols molt poc importants. A partir de migdia s'ha tapat completament d'oest a est per l'arribada d'un front que durant la tarda ha deixat ruixats força extensos, en general no gaire importants,i que han estat en forma de neu en cotes d'uns 800 metres aproximadament. Cap al final de la tarda les pluges s'han anat allunyant i fins i tot s'ha obert alguna petita clariana. Durant la nit tindrem núvols i no es descarta algun ruixat, que no hauria de ser gaire important, amb ambient fred de matinada. Demà tindrem intervals de núvols,  més trencats al matí i amb ruixats a la tarda al nord del país, amb vent de mestral moderat i ambient més fred. Dilluns tindrem un dia variable, amb més clarianes al matí i nous ruixats a la tarda al nord del país, que de cara a la nit es traslladarien cap al sud podent arribar a la nostra zona en forma de neu, tot i que aquest aspecte encara no està clar del tot. El que si que es pot assegurar és l'ambient de ple hivern pels propers dies.

Les temperatures han baixat, amb màximes entre els 7 i 12ºC i mínimes entre els 2 i -2ºC, amb vent fluix a moderat de mestral, humitat elevada i mala visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   7,3ºC
T. Mínima:   -0,7ºC
Precipitació:  1,6 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    7,3ºC
T. Mínima:    -1,6ºC
Precipitació:   2,7 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       8,9ºC
T. Mínima:       -0,1ºC
Precipitació:     0,5 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       6,8ºC
T. Mínima:        0,9ºC
Precipitació:     3,9 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     12,0ºC
T. Mínima:       1,8ºC
Precipitació:    2,6 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      8,4ºC
T. Mínima:       2,4ºC
Precipitació:    3,7 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:     8,2ºC
T. Mínima:     -0,4ºC
Precipitació:   2,8 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      9,2ºC
T. Mínima:      -2,3ºC
Precipitació:    0,4 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:         7,2ºC
T. Mínima:          0,4ºC
Precipitació:       1,9 mm
Fenomens observats: gelada matinal, pluja a la tarda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada