diumenge, 18 de març del 2018

Dades 18 de març de 2018

El dia ha començat amb bancs de núvols baixos extensos a bona part de l'interior, i que han persistit fins a mig matí. Un cop s'han desfet el cel ha quedat serè fins a primera hora de la tarda, moment en que han començat a formar-se nuvolades al Pirineu i punts del nord-est del país amb ruixats, que han anat avançant de nord a sud i que de forma molt puntual han afectat a la nostra zona, en forma de quatre gotes. Durant la nit els núvols es desfaran i les temperatures seran fredes, amb nombroses gelades que en tot cas no seran massa intenses. Demà el dia començarà amb sol però al llarg del matí el cel s'anirà tapant de ponent a llevant per l'arribada d'un embossament d'aire fred en alçada. A la tarda ens creuarà un front amb pluges febles i neu que anirà baixant de cota, i sembla que durant la nit de dilluns a dimarts la formació d'una petita baixa damunt del mar podria fer que les nevades caiguin a bona part de l'interior, amb gruixos modestos (5-10 cm com a molt). Dimarts tot això s'allunyaria i el fred seria ben intens.

Les màximes han pujat, amb valors entre els 9 i 14ºC, mentre que les mínimes han baixat, amb valors entre els 1 i -2ºC, amb bona visibilitat, baixa humitat i vent entre fluix i moderat de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  11,1ºC
T. Mínima:   -0,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   11,9ºC
T. Mínima:    -1,5ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      12,7ºC
T. Mínima:       -0,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       9,6ºC
T. Mínima:       -0,5ºC
Precipitació:     0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     14,2ºC
T. Mínima:       0,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     12,1ºC
T. Mínima:      -0,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:    12,5ºC
T. Mínima:     -0,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     12,7ºC
T. Mínima:       1,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:        10,8ºC
T. Mínima:          -0,4ºC
Precipitació:       inapreciable
Fenomens observats: rosada matinal, quatre gotes a la tarda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada