dijous, 3 de novembre del 2011

Dades 3 de novembre de 2011

Durant la jornda d'avui la inestabilitat ha estat molt marcada amb el pas del front, que s'ha mostrat actiu i ha provocat xàfecs i tempestes durant tot el dia, i que han estat molt irregulars: mentre a ponent i algunes zones del litoral les pluges eren febles, eren moderades en d'altres llocs i intenses a la cara sud pirinenca. Menció especial cal fer a les tempestes que s'han format de matinada al sud de l'Anoia i que han anat afectant aquesta comarca així com part del Bages durant bona part del dia.

Imatge del radar del SMC d'aquesta tarda on s'aprecien les tempestes descarregant a bona part del país:


S'ha tractat de tempestes que mentre anaven descarregant s'anaven regenerant de forma contínua, amb la qual cosa les precipitacions recollides han estat molt importants, fins i tot torrencials i amb registres acumulats que s'han acostat o superat els 200 litres. Per demà continuarà la inestabilitat, amb noves pluges que podrien ser importants, així com dissabte. Més endavant sembla que el temps s'aniria calmant progressivament.

Les temperatures han estat suaus i amb poca oscil·lació tèrmica degut a la molt abundant nuvolositat: les màximes han oscil·lat entre els 14-17ºC i les mínimes entre els 10-13ºC. El vent ha bufat fluix a moderat del S-SE.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 16,3ºC
T. Mínima: 11,0ºC
Precipitació: 14,2 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 13,9ºC
T Mínima: 10,1ºC
Precipitació: 21,2 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 14,4ºC
T Mínima: 10,5ºC
Precipitació: 23,6 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 15,2C
T Mínima: 10,8ºC
Precipitació: 22,2 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 18,7ºC
T Mínima: 13,0ºC
Precipitació: 202,9 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 17,7ºC
T Mínima: 11,9ºC
Precipitació: 11,4 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada