dimecres, 27 de desembre del 2017

Dades 27 de desembre de 2017

Durant la nit ens ha creuat el front fred, que ha deixat pluges arreu amb quantitats en conjunt minses, inferiors als 5 mm,i un cop el front s'ha allunyat a gran velocitat cap a l'est el vent de mestral s'ha començat a intensificar. S'han obert clarianes, tot i que els núvols baixos han persistit fins a migdia, i s'han prodiuit nevades al Pirineu, sobretot a la banda nord però avui també han arribat a la cara sud. De cara a la propera nit el cel quedarà serè amb algun banc de boira a les zonea arrecerades del vent del nord de l'altiplà,i les temperatures mínimes baixaran en picat, amb glaçades. Demà tindrem un dia amb sol però amb alguns intervals de núvols, el vent continuarà moderat i el fred es deixarà sentir. En dies posteriors sembla que continuaria aquesta dinàmica de  pas de fronts atlàntics poc efectius pel que fa a pluja fora del Pirineu.

Les màximes del dia han anat entre els 5 i 10ºC, i les mínimes entre els 0 i 2ºC, amb un matíamb humitat elevada i mala visibilitat i tarda amb molt bona visibilitat i baixa humitat. El vent de mestral ha bufat moderat amb alguns cops forts, especialment a migdia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

Sense dades

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    6,7ºC
T. Mínima:   .-0,4ºC
Precipitació:  5,6 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    8,9ºC
T. Mínima:     0,7ºC
Precipitació:  6,7 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       5,7ºC
T. Mínima:        1,0ºC
Precipitació:     3,2 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     10,3ºC
T. Mínima:       0,8ºC
Precipitació:    2,3 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      8,1ºC
T. Mínima:       3,0ºC
Precipitació:    2,6 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:      9,6ºC
T. Mínima:       1,5ºC
Precipitació:    5,3 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     10,1ºC
T. Mínima:       2,1ºC
Precipitació:    4,2 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:         6,4ºC
T. Mínima:          1,0ºC
Precipitació:       4,3 mm
Fenomens observats:  pluja, rosada, boira baixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada