dissabte, 2 de desembre del 2017

Dades 2 de desembre de 2017

El dia ha començat amb cels clars o amb algun banc de boira puntual i que s'ha desfet ràpidament. Al llarg del matí ha continuat el cel força serè, mentre que a la tarda han augmentat els núvols de nord-est a sud-oest degut a la proximitat de la depressió mediterrània, i fins i tot s'han produit algunes nevades molt febles a les comarques gironines. L'excepció ha estat el Pirineu, on ha estat tapat tot el dia i ha nevat sobretot a la cara nord, amb quantitats que han estat puntualment notables. De cara a la nit el temps es farà totalment estable i el cel a poc a poc s'anirà asserenant, amb vent ja força més fluix i glaçades que de nou seran importants. Demà dominarà més el sol amb temperatures de dia semblants i noves glaçades la nit de diumenge a dilluns. De cara a principis de la setmana vinent sembla que l'anticicló s'aniria imposant, amb vents ja molt fluixos, alguna boira matinal, temperatures molt fredes de nit sobretot a zones enclotades i una mica més altes de dia.

Les màximes del dia han anat entre els 4 i 9ºC, i les mínimes entre els -1 i -8ºC, amb baixa humitat, bona visibilitat i vent amb cops moderats de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   5,6ºC
T. Mínima:   -6,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   3,5ºC
T. Mínima:   -1,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    6,7ºC
T. Mínima:    -2,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       3,9ºC
T. Mínima:       -4,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      8,6ºC
T. Mínima:      -3,9ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      6,6ºC
T. Mínima:      -3,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:      7.1ºC
T. Mínima:      -5,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      7,4ºC
T. Mínima:      -8,0ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:        5,1ºC
T. Mínima:        -6,0ºC
Precipitació:      0,0 mm
Fenomens observats:  gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada