dilluns, 25 de desembre del 2017

Dades 25 de desembre de 2017

Avui hem tornat a tenir un dia anticiclònic, però a diferència d'ahir el vent ha bufat entre sud i sud-est amb la qual cosa les boires s'han retirat més cap a ponent que no pas ahir, i per altra banda els núvols baixos han avançant d'est a oest tapant o mig tapant el cel, sense precipitacions. De cara a la propera nit les boires es tornaran a estendre,i per altra banda ens arribarà un primer front atlàntic que no serà actiu en precipitacions però que ens deixarà el cel tapat i mínimes que la propera matinada no seran tant fredes. Demà tindrem núvols abundants amb algunes clarianes,i de cara a la nit ens arriba un segon front fred. La nit de dimarts a dimecres o dimecres a primera hora pot ploure lleugerament, amb nevades al Pirimeu, i un cop tot això s'allunyi el vent bufarà amb molta força, fent baixar també la temperatura. Dijous tindríem un dia més tranquil però també més fred.

Les màximes han pujat clarament, amb valors entre els 8 i 13ºC, i mínimes entre els 5 i -5ºC, amb notable inversió tèrmica a primera hora. La visibilitat ha estat regular, la humitat elevada i el vent ha bufat fluix de direcció sud.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:      9,7ºC
T. Mínima:       0,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  10,9ºC
T. Mínima:    1,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   11,7ºC
T. Mínima:    -2,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       8,8ºC
T. Mínima:        4,7ºC
Precipitació:     0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      8,7ºC
T. Mínima:      -4,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     11,2ºC
T. Mínima:       0,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:    11.1ºC
T. Mínima:     -4,6ºC
Precipitació:    0,2 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     12,6ºC
T. Mínima:      -4,9ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:        10,2ºC
T. Mínima:         -0,1ºC
Precipitació:       0,0 mm
Fenomens observats:  gelada matinal, boira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada