dimarts, 26 de desembre del 2017

Dades 26 de desembre de 2017

El dia d'avui ha estat dominat pels núvols, abundants i amb alguna petita clariana a primera hora. Durant la nit s'han produit alguns ruixats febles al pas d'una cua de front, amb quantitats inferiors a 1 mm en tots els casos, i a les planes de ponent i a l'altiplà central la boira ha estat densa i persistent. De cara a la nit i matinada ens arriba un front fred més actiu que deixarà pluges que cauran arreu amb quantitats modestes, que en general no superaran els 5 mm fora del Pirineu, i més notables a la part oest de la serralada. Un cop aquest front es comenci a retirar el vent de mestral s'enfortirà notablement i entre mig matí mitja tarda,aproximadament, bufarà amb molta força,  al mateix temps s'obriran clarianes i baixarà la temperatura. La nit de dimecres a dijous serà freda amb glaçades matinals, i ja dijous tindrem un dia de vent moderat, fred i cel clar, però amb neu a la cara nord pirinenca.

Les màximes del dia han baixat, amb valors entre els 2 i 9ºC mentre que les mínimes han pujat, amb valors entre els 3 i -1ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat molt dolenta i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:      3,4ºC
T. Mínima:       1,1ºC
Precipitació:    0,1 mm

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    2,9ºC
T. Mínima:   .-0,9ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    5,1ºC
T. Mínima:     2,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:       5,0ºC
T. Mínima:        1,0ºC
Precipitació:     0,1 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      9,4ºC
T. Mínima:      -1,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      3,0ºC
T. Mínima:       0,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:      2,1ºC
T. Mínima:     -1,1ºC
Precipitació:    0,2 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      3,0ºC
T. Mínima:       0,7ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:         2,5ºC
T. Mínima:          0,7ºC
Precipitació:       0,1 mm
Fenomens observats:  plugim, rosada matinal, boira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada