dijous, 27 d’octubre del 2011

Dades 27 d'octubre de 2011

La inestabilitat ha estat molt acusada avui degut al pas d'un front de precipitacions lligat a un embossament d'aire fred que està entrant a la península ibèrica, amb cels tapats tot el dia i pluges que han estat generals entre mig matí i mitja tarda. Posteriorment el front s'ha anat allunyant cap a l'est i les pluges s'han fet més intermitents i febles. En general les precipitacions han estat febles a moderades a ponent i moderades a la resta del país, puntualment més abundants a zones de muntanya i alguns punts del litoral (Calaf 17,7 litres de pluja recollits fins a mitja tarda). Per demà la situació serà complicada, amb un embossament d'aire fred que pot provocar xàfecs i tempestes irregulars i puntualment forts, per bé que no sembla que hagi de ploure molt a l'interior. Més endavant el temps d'aniria estabilitzant de forma progressiva i les pluges s'anirien enretirant cap al sud-est.

Les temperatures màximes han estat més baixes que ahir i molt homogènies a totes les zones degut a l'abundant nuvolositat, i s'han situat entre els 12-15ºC, mentre que les mínimes han pujat força respecte a les d'ahir per la mateixa raó i s'ha enregistrat valors entre 9-11ºC. El vent ha bufat de l'est fluix a moderat, per bé que en moments puntuals, als volts de migdia, ha bufat amb ràfegues fortes.
Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 12,5ºC
T. Mínima: 9,1ºC
Precipitació: 16,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 12,6ºC
T Mínima: 10,0ºC
Precipitació: 10,8 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 12,7ºC
T. Mínima: 9,5ºC
Precipitació: 14,4 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 12,5ºC
T. Mínima: 8,9ºC
Precipitació: 19,3 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 15,3ºC
T. Mínima: 10,5ºC
Precipitació: 25,2 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 14,0ºC
T. Mínima: 11,1ºC
Precipitació: 6,9 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada