dilluns, 30 de juliol del 2018

Dades 30 de juliol de 2018

La setmana ha començat amb boires i núvols baixos que han aparegut a punts de l'est del país i que s'han desfet amb molta rapidesa, quedant un matí en general assolellat. A primera hora de la tarda han crescut nuvolades que de forma molt local han deixat algun xàfec o tempesta, en general no gaire importants i de petita extensió. Durant la propera nit el cel s'aclarirà malgrat que de matinada podrien tornar a aparéixer boires i núvols baixos a l'est del país, i a la tarda de nou es podria formar alguna tempesta local en punts de muntanya. Demà la calor seguirà intensa, amb poca variació respecte els valors enregistrats avui. Dimecres tampoc canviaria res,i serà sobretot a partir de dijous que una potent onada de calor afectarà el centre i oest peninsulars,amb temperatures altíssimes, mentre que a nosaltres ens afectarà d'una forma menys intensa. Tot i això, sobretot entre divendres i dilluns es preveuen temperatures molt altes, que superaran els 35 a molts indrets i fins i tot els 40ºC als punts més càlids.

Les màximes del dia d'avui han anat entre els 33 i 36ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 17 i 21ºC, amb humitat moderada, bona visibilitat i vent de sud-est fluix amb cops moderats a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  33,2ºC
T. Mínima:   18,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   36,2ºC
T. Mínima:    19,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   35,8ºC
T. Mínima:    17,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:   32,1ºC
T. Mínima:    19,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    34,8ºC
T. Mínima:     19,3ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    34,3ºC
T. Mínima:     21,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:     35,4ºC
T. Mínima:      19,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     34,6ºC
T. Mínima:      18,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:       33,4ºC  
T. Mínima:        19,5ºC
Precipitació:      0,0 mm
Fenomens observats:boira, rosada matinals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada