dimarts, 24 de juliol del 2018

Dades 24 de juliol de 2018

Avui hem tingut un dia molt variable, a primera hora del dia hi havia algunes boires locals que s'han desfet ràpidament, i el cel ha estat serè fins a migdia. A la tarda han crescut nuvolades amb tempestes al Pirineu que al llarg de la tarda han acabat baixant de nord a sud, i que han arribat a la nostra zona malgrat que les previsions no ho indicaven. Puntualment han estat fortes i amb calamarsa o pedra (pedres de 2 cm de diàmetre a Calaf), tot i que molt irregulars. De cara a la nit el cel quedarà serè i demà a primera hora es pot formar alguna boira, i un cop s'hagin desfet el cel quedarà serè. Demà a la tarda tornaran a créixer nuvolades al Pirineu però demà les tempestes seran més locals que les d'avui, amb calor un dia més de ple estiu. Per dies posteriors sembla que tindrem temps tranquil amb domini del sol i amb calor intensa.

Les màximes han pujat fins a valors entre els 31 i 35ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 13 i 19ºC,en alguns casos s'han donat a la tarda després de la tempesta. La humitat ha estat elevada, la visibilitat bona tret dels moments de tempesta,i el vent ha bufat fluix de direcció variable,amb moments de vent fort a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  31,3ºC
T. Mínima:   14,9ºC
Precipitació:21,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   34,1ºC
T. Mínima:    16,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   33,9ºC
T. Mínima:    16,2ºC
Precipitació:  4,7 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:   30,9ºC
T. Mínima:    16,1ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    32,5ºC
T. Mínima:     17,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    34,2ºC
T. Mínima:     19,2ºC
Precipitació:   0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:     35,2ºC
T. Mínima:      18,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     34,9ºC
T. Mínima:      18,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:       31,3ºC  
T. Mínima:        13,2ºC
Precipitació:      31,9 mm
Fenomens observats: rosada matinal, tempesta, pluja, pedra i arc de Sant Martí a la tarda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada