dimecres, 31 de gener del 2018

Dades 31 de gener de 2018

Avui hem tingut una jornada de sol de nou a tot el país, excepte a les planes de ponent on la boira s'ha mantingut durant tot el dia. Seguim dominats per un anticicló ferm, i la propera nit es tornaran a formar més boires, però a diferència de dies enrere els núvols aniran augmentant de nord a sud a conseqüència de l'arribada d'un front per demà. Demà tindrem un dia molt més ennuvolat ja des de primera hora, amb més clarianes al matí, i a la tarda hi haurà precipitacions al nord-est i Pirineu moderades,i molt més febles a la resta. La neu caurà a cotes no gaire altes i, podria veure's nevar feblement als punts més alts de l'altiplà, amb temperatura en clara baixada. Divendres ens afectarà una entrada d'are fred del nord amb cels més clars i vent moderat, dissabte el temps seria tranquil amb una lleugera recuperació de temperatures, mentre que diumenge podria augmentar la inestabilitat i baixar de nou la temperatura.

Les màximes d'avui han anat entre els 10 i 16ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 5 i -3ºC, de nou amb una forta inversió tèrmica de matinada. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   12,2ºC
T. Mínima:   . 1,0ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   11,8ºC
T. Mínima:     1,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   12,8ºC
T. Mínima:    -0,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      10,7ºC
T. Mínima:        4,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     16,1ºC
T. Mínima:      -1,7ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     12,3ºC
T. Mínima:       1,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:     10,9ºC
T. Mínima:      -2,7ºC
Precipitació:    0,1 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     13,0ºC
T. Mínima:      -2,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:        11,6ºC
T. Mínima:          4,6ºC
Precipitació:       0,0 mm
Fenomens observats:  gelada matinal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada