dilluns, 7 de maig del 2018

Dades 7 de maig de 2018

La setmana ha començat amb un augment de la inestabilitat que s'ha traduit en formació de tempestes a partir del migdia i tarda des del Prepirineu i que han anat avançant cap al sud, afectant bona part de l'interior i deixant quantitats que en alguns punts han estat importants (Pujalt 41 mm), en molts casos acompanyades de vent fort i de calamarsa petita, per bé que les quantitats han estat molt irregulars i amb diferències notables entre zones properes. Durant el vespre les pluges s'han aturat i a la nit quedaran intervals de núvols amb algunes boires a primera hora, i demà tornarem a tenir un matí variable i tarda amb noves tempestes, que sembla que poden caure si fa no fa als mateixos llocs que avui i tornar a tenir certa intensitat. Dimecres la inestabilitat serà menor, encara amb alguns ruixats de tarda, i sembla que entre dijous idivendres el temps seria més estable.

Les màximes han pujat una mica, amb valors entre els 19 i 25ºC, mentre que les mínimes han pujat d'una forma més evident, amb valors entre els 11 i 13ºC, amb humitat elevada, visibilitat regular i vent fluix de direcció molt variable.
 
Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  20,5ºC
T. Mínima:   12,0ºC
Precipitació: 5,5 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   21,3ºC
T. Mínima:    11,7ºC
Precipitació:  8,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   22,0ºC
T. Mínima:    12,2ºC
Precipitació:  3,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      19,4ºC
T. Mínima:       11,8ºC
Precipitació:     5,4 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     25,4ºC
T. Mínima:      13,0ºC
Precipitació:    7,6 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    20,6ºC
T. Mínima:     12,7ºC
Precipitació:   21,8 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:    22,1ºC
T. Mínima:     12,6ºC
Precipitació:   1,1 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     22,0ºC
T. Mínima:      13,0ºC
Precipitació:    1,2 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:       20,4ºC  
T. Mínima:        12,8ºC
Precipitació:     25,8 mm
Fenomens observats:  tempesta, pluja, calamarsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada