diumenge, 16 de juliol del 2023

Dades 16 de juliol de 2023

El dia ha començat amb cels tapats de núvols baixos i que fins i tot han deixat algun lleu plugim, molt poca cosa tot plegat. A partir de mig matí a poc a poc s'han començat a trencar, i a la tarda el cel ja ha quedat pràcticament serè. Començarem setmana amb temps estable i domini del sol, tant sols amb alguns núvols prims poc importants i algun núvols baix prop del litoral, demà la temperatura mínima serà suau però la màxima ja s'enfilarà clarament més que la d'avui, la massa d'aire molt càlida africana ens començarà a afectar de forma molt més directa. Dimarts serà el dia en que aquesta calorada arriba al seu màxim, amb domini del sol, alguns núvols prims, vent fluix i temperatures extremadament altes a tot el país, són possibles temperatures de més de 40ºC no tant sols als punts típicament més càlids, amb temperatures nocturnes també molt i molt altes. Dimecres la calor afluixa lleugerament, però continuarem amb valors molt per damunt dels habituals per l'època.

Avui no es disposa de les dades de les estacions automàtiques del Meteocat, i tant sols es disposa de la dada de Torà i l'observació manual de Calaf. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona, i el vent ha bufat fluix de serè.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET).  

Pinós (Solsonès)

Sense dades

Lladurs (Solsonès) 

Sense dades

Solsona (Solsonès) 

Sense dades

La Panadella (Anoia) 

Sense dades

Pujalt (Anoia) 

Sense dades

Òdena (Anoia) 

Sense dades

Cervera (Segarra) 

Sense dades

Massoteres (Segarra) 

Sense dades

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    32,5ºC
T. Mínima:     20,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:      29,4ºC  
T. Mínima:       16,5ºC
Precipitació:    inapreciable
Fenòmens:     rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada