divendres, 15 de setembre del 2017

Dades 15 de setembre de 2017

Avui hem tingut un dia de temps molt inestable i amb cels tapats fins la tarda, quan s'han obert les primeres clarianes per ponent. L'arribada d'un embossament d'aire fred en alçada ha format un front que s'ha mantingut estàtic damunt nostre, tot provocant una situació de pluges que ha estat força més important del que es preveia, tant pel que fa a extensió, durada i intensitat. Fins i tot la neu ha caigut de forma destacable al Pirineu i ha agafat en cotes de 1800 a 2000 metres. A partir de mitja tarda el front s'ha començat a allunyar cap a l'est i s'ha aturat les pluges. De cara a la propera nit i matinada la temperaturaes mantindrà força fresca i hi haurà cel variable, encara que es podrien formar alguns bancs de boira. Demà el dia serà tranquil amb més sol al matí i algunes nuvolades a la tarda que no s'espera que deixin pluja. Demà les temperatures màximes pujaran una mica. Diumenge el temps serà força tranquil, amb ambient suau de dia i una mica fred a primera hora, i com a avanç de previsió per la propera setmana, sembla que el temps seria tranquil.

Les temperatures han baixat de forma contundent, amb màximes entre els 10 i 17ºC, que en molts casos s'han donat durant la nit, i mínimes entre els 9 i 12ºC, amb humitat elevada, mala visibilitat i vent fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 12,1ºC
T. Mínima:   9,0ºC
Precipitació: 29,3 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  11,6ºC
T. Mínima:    8,6ºC
Precipitació: 22,9 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:  11,6ºC
T. Mínima:    8,8ºC
Precipitació: 27,9 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     10,6ºC
T. Mínima:       8,0ºC
Precipitació:   11,9 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     13,0ºC
T. Mínima:      11,8ºC
Precipitació:    9,7 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     11.9ºC
T. Mínima:       9,2ºC
Precipitació:   27,2 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:     12,1ºC
T. Mínima:       9,5ºC
Precipitació:   23,1 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     17,7ºC
T. Mínima:      10,9ºC
Precipitació:   23,8 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:       10,7ºC
T. Mínima:         9,0ºC
Precipitació:     39,4 mm
Fenomens observats:  boirina, pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada