diumenge, 17 de juliol del 2011

Dades 17 de juliol de 2011

Durant el dia d'avui el temps ha estat més revoltat. A primeta hora dominaven els núvols baixos, amb ambient una mica xafogós i vent predominant del sud, mentre que a mig matí i migdia ens ha creuat el front fred, que tal i com estava previst ha donat xàfecs i tempestes al nord i est del país, i la tarda ha estat dominada pels intervals de núvols ja sense precipitacions. Per demà el temps serà més o menys tranquil i per dimarts podria passar un altre front similar, amb ruixats sobretot al nord-est del país, situació que es podria repetir més cops durant la setmana vinent. El que sembla clar, veient les previsions dels models a mig termini, és que no es veu calor forta per enlloc. A tall d'exemple, el diagrama GFS per a la zona interior de Catalunya on s'assenyala la temperatura a 1.500 metres d'alçada, a 5.500 metres d'alçada i la probabilitat de precipitació: (cliqueu per ampliar)


Tal i com es pot veure, la línia de temperatures a 850 hPa, que vindrien a ser uns 1.500 metres d'alçada, es manté força dies entre els 10-15ºC, la qual cosa és indicadora de calors molt moderades. Valors superiors a 15ºC són propis de calors normals per l'època, mentre que els valors superiors a 20ºC acostumen a anar associats a calorades intenses.

Pel que fa a les temperatures, les màximes han baixat en general i s'han situat entre els 26-30ºC en general, mentre que les mínimes han pujat una mica degut a la nuvolositat de la nit i matinada, i s'han situat entre els 16-20ºC. El vent ha bufat del sud fluix a primera hora, però a partir de migdia ha girat a ponent i ha bufat moderat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 26,4ºC
T. Mínima: 17,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 26,2ºC
T. Mínima: 16,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 27,2ºC
T. Mínima: 17,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 25,1ºC
T. Mínima: 17,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 30,7ºC
T. Mínima: 20,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 26,9ºC
T. Mínima: 19,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada