divendres, 28 d’agost del 2020

Dades 28 d'agost de 2020

El dia ha començat com ahir, amb moltes boires i núvols baixos. A diferència de jornades anteriors, un cop s'han desfet les boires no s'ha asserenat el cel, si no que han quedat intervals de núvols, a estones abundants i amb estones de clarianes. La situació ve dominada per l'arribada d'un front fred les properes hores acompanyat d'una important massa d'aire fresc que provocarà un notable i sobtat augment de la inestabilitat. Ja s'han començat a formar tempestes a zones de muntanya, i al final de la tarda n'arribaran més per ponent, localment fortes i amb pedra que durant el vespre i nit poden acabar descarregant a qualsevol lloc, puntualment amb molta força. Al llarg de la matinada les tempestes més fortes s'aniran desplaçant cap al mar i demà tindrem un matí ennuvolat encara amb alguns ruixats i, sobretot, amb una clara baixada de temperatures, i demà a la tarda s'esperen tempestes més locals a punts del nord-est, amb gir dels vents a mestral. Diumenge tindrem més sol al matí i de nou amb ruixats a la tarda, i amb temperatures que continuarien força més baixes del que seria habitual.

Les màximes han baixat, amb valors entre els 27 i 32ºC, amb mínimes entre els 18 i 21ºC, amb humitat moderada, bona visibilitat i vent fluix de sud-est, amb algun cop moderat a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 


Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   29,8ºC
T. Mínima:    19,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   28,8ºC
T. Mínima:    18,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   30,2ºC
T. Mínima:    18,3ºC
Precipitació:  0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:   27,7ºC
T. Mínima:    19,0ºC
Precipitació:  0,0 mm

Pujalt (Anoia) 

T. Màxima:   28,9ºC
T. Mínima:    19,6ºC
Precipitació:  0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    31,6ºC
T. Mínima:     20,2ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     29,7ºC
T. Mínima:      20,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Massoteres (Segarra) 

T. Màxima:     30,3ºC
T. Mínima:      19,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     28,5ºC
T. Mínima:      21,2ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:        29,3ºC  
T. Mínima:         19,5ºC
Precipitació:      0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada