dimarts, 9 de març de 2010

Reportatge fotogràfic - La nevada del 7 i 8 de març de 2010

Diumenge 7 de març. Vespre, comença a nevar...
Dilluns 8 de març. 8 hores. Segueix nevant, aquest és el panorama des del terrat.
Sortim al carrer, segueix nevant, i ens trobem amb això....

No som a Sibèria...som a l'Alta Segarra... que a vegades no hi ha tanta diferència!


I a migdia s'intensifica la nevada, cada cop més i més... en pocs minuts no es veu res, una veritable cortina blanca erngoleix tot el paisatge..

Tornem a provar de sortir a fer un tomb... la intensa nevada i el fort vent feien difícil avançar, però l'espectacularitat del fenòmen s'ho val. Quan trigarem a veure'n una altra?

El paisatge.. sense paraules...

Els arbres resistint com valents....Carretera a....?La Plana del Vidal incomunicadaAprofitem que ens obren camí per tornar, ara que fa baixada!Qui té pebrots de passar per aquí sota?La Carretera Llarga..no de Vladivostok, si no la de Calaf!Tornem al refugi, la força del vent i la intensitat de la nevada fan complicat fins i tot de caminar...Dimarts dia 9, el dia s'aixeca radiant, ha parat ja de nevar i, tot i que la temperatura és freda, convida a fer un tomb aprofitant les vacances forçades (ja n'hi podria haver més!). Però compte amb les cornises de neu a les teulades...Sortim doncs cap a Sant Sebastià, a veure el paisatge nevat. Avui, a diferència d'ahir, la neu presenta la seva cara amable... dia de postals...Compte amb les caramelles de glaç...
Enfilem cap al turó de Sant Sebastià. El cementiri vist des de la C-1412 a la sortida nord de CalafVista cap a Dusfort des del cementiri. Un pastisset...I aquí comença el camí de Sant Sebastià.. a xafar neu s'ha dit!
L'objectiu en la distància...Bones congestes de neu. Coses del vent...Comença a veure's una bonica vista del poble de Calaf ben nevat...Ja falta poc.... aquests bonyets són pinets joves plantats fa pocs anys. A veure si hi ha sort i no n'hi ha cap de trencat...L'hermita de Sant Sebastià. A veure si endevineu de quin costat bufava el vent..Mirambell d'aprop...I de lluny..quin pastís de neu!Mirant cap el Turó de Ferrera (al centre de la imatge, el punt més alt del TM de Calaf) i vers Sant Martí de Sesgueioles..talment com si fos l'estepa russa


I Calaf que treu el nas enmig de la pineda....Calaf de prop i de lluny...

Direcció Prats del Rei, carretera neta, tota la resta.. blanc
A reveure Sant Sebastià.. amb un vent infernal que aixecava torbCamí avall... que fa baixadaEspectaculars congestes de neu...De quina banda bufava el vent?A reveure!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada