Noguera (Juglans regia): Primers brots oberts.
Lledoner (Celtis australis): Primers brots oberts.
Roure de fulla petita (Quercus faginea): Sense fulles i en aturada hivernal.
Om (Ulmus minor): Fruits de 2-4 mm encara verds, amb els brots foliars encara tancats.
Ametller (Amygdalus communis): Queden flors residuals (menys del 5%), brots de 2-2,5 cm de longitud.
Carrasca (Quercus rotundifolia): Arbre en aturada hivernal.
Garric (Quercus coccifera): Arbust en aturada hivernal.
Aranyoner (Prunus spinosa): Plena floració, brots foliars de 1 mm de longitud.
Arç blanc (Crataegus monogyna): Brots oberts de 1-1,5 cm de longitud.
Esbarzer (Rubus ulmifolius): Fulles vermelloses en un 50% i la resta verdes, brots nous de l'any de 2 a 2,5 cm de longitud.
Lligabosc (Lonicera etrusca): Brots nous de fins a 3-4 cm.
Gessamí groc (Jasminum fruticans): Brots ja oberts de 5-8 mm de longitud.
Timó (Thymus vulgaris): Brots nous de 1-2 mm.
Argelaga (Genista scorpius): 5% de flor oberta, brots foliars de 5 mm.
Roser bord (Rosa sp): Brots oberts, amb longitud dels brots foliars de fins a 5 cm.
Esparraguera (Asparagus acutifolius): Espàrrecs nous de l'any de fins a 6-8 cm de longitud.
Pi blanc (Pinus halepensis): Brots de l'any, de 1-1,5 cm de longitud.
Botja (Dorycnium pentaphyllum): Brots de fins a 1 cm de longitud.
Maleïda (Linum suffruticosum): Brots de fins a 5-10 mm de longitud.
Jonça (Aphyllanthes monspeliensis): Sense canvis, en aturada hivernal.
Tortellatge (Viburnum lantana): Brots de fins a 3 cm de longitud.
Comentaris: segueix el creixement de tot tipus de plantes degut a la temperatura suau dels darrers dies, així com la floració de més espècies herbàcies (Calendula arvensis, Capsella bursa-pastoris, Fumaria officinallis). També es produeix un notable creixement del cereal i de la colza, la qual ja assoleix alçades de fins a 40 cm.
Ja hi ha una notable presència d'insectes gairebé tot el dia, tret de la matinada quan les temperatures encara són fresques.
Continuen les tasques agrícoles de tractaments herbicides i adobat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada