diumenge, 20 de maig del 2012

Dades 20 de maig de 2012

La situació meteorològica d'avui ha estat molt inestable: a la nit i matinada ens ha creuat una línia de xàfecs i tempestes que ha donat precipitacions irregulars i localment una mica intenses, s'han obert clarianes al matí, i a partir de mig matí i migdia ràpidament han crescut nuvolades que han donat noves tempestes localment fortes a la tarda i amb calamarsades considerables en algunes regions i amb precipitacions intenses, tot i que han estat molt irregulars, tal i com sol passar en aquest tipus de situacions. Fins i tot hi ha hagut precipitacions en forma de neu a punts no massa elevats del Pirineu, i és que aquesta tarda i nit tenim el centre de la bossa freda damunt nostre. La previsió per demà és que el dia comenci amb alguns núvols, i vent al sud del país, mentre que de cara a la tarda podran formar-se noves tempestes però aquesta vegada ja tant sols afectaran al nord-est del país, i amb més sol a la resta. Per la setmana vinent, el temps serà tranquil almenys fins divendres, i les temperatures, després del mínim de demà, començaran a pujar, tal i com es pot veure al diagrama previst per demà (veure línia superior que indica la temperatura prevista a uns 1500 m d'alt). Pel cap de setmana podria haver-hi més inestabilitat, però encara no hi ha res clar.




Pel que fa a les temperatures d'avui, aquestes han estat clarament més baixes que les d'ahir, i les màximes s'han situat entre els 15 i 19ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 6 i 9ºC. El vent ha bufat fluix i de direcció variable (anava variant en funció del pas de les tempestes).

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 16,2ºC
T. Mínima: 6,8ºC
Precipitació: 16,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 15,2ºC
T. Mínima: 6,5ºC
Precipitació: 9,8 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 19,7ºC
T. Mínima: 7,9ºC
Precipitació: 6,4 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 15,1ºC
T. Mínima: 6,1ºC
Precipitació: 8,6 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 19,2ºC
T. Mínima: 9,3ºC
Precipitació: 7,7 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 16,7ºC
T. Mínima: 7,6ºC
Precipitació: 7,1 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada