Noguera (Juglans regia): Fruits madurs, fulla seca i caiguda en un 90%.
Lledoner (Celtis australis): Fulla marró en un 90%, parcialment caiguda ja i fruit madur (negre) en un 100%.
Roure de fulla petita (Quercus faginea): Fulla marró en un 40% i fruit madur, parcialment ja ha caigut a terra.
Om (Ulmus minor): Fulla groga en un 50%.
Ametller (Amygdalus communis): Fruit madur, fulla caiguda en un 40%.
Carrasca (Quercus rotundifolia): Brots d'entre 5-14 cm i fruits parcialment madur de 17-22 mm.
Garric (Quercus coccifera): Fruits parcialment madurs de 17-23 cm.
Aranyoner (Prunus spinosa): Fulla totalment caiguda.
Arç blanc (Crataegus monogyna): Fulla seca i caiguda a terra en un 100%, fruit madur que ha estat comsumit per ocells gairebé completament.
Esbarzer (Rubus ulmifolius): Fruits madurs i completament secs, fulla verda.
Lligabosc (Lonicera etrusca): Fulla seca en un 50%.
Gessamí groc (Jasminum fruticans): Fulla completament groc-marronosa i fruit madur al 100%.
Timó (Thymus vulgaris): Planta completament seca i en repòs estival.
Argelaga (Genista scorpius): Brots de 5-8 cm de longitud.
Roser bord (Rosa sp): Fruits madurs al 100% i fulla groc-marronosa en un 80%.
Esparraguera (Asparagus acutifolius): Fruits de 0.5 cm, madurs (negres) en un 40%.
Pi blanc (Pinus halepensis): Brots de 7-17 cm de longitud i fruits (pinyes) de l'any de 2 cm de tamany.
Botja (Dorycnium pentaphyllum): Brots de 5-11 cm de longitud, fruits madurs.
Maleïda (Linum suffruticosum): Brots de 5-11 cm de longitud, fruits madurs.
Jonça (Aphyllanthes monspeliensis): Brots gairebé completament secs de 25 cm de longitud.
Tortellatge (Viburnum lantana): Fruits completament madurs i fulla marró en un 90%.
Comentaris: segueix la maduració de les glans (roures, garrics i alzines), així com d'altres espècies arbòries i arbustives.
Comença a germinar les herbes degut a les precipitacions dels darrers dies i a la suavitat de temperatures. També germina el cereal que ja estava sembrat dies enrere.
Activitat faunística (insectes i ocells) moderada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada